Nasi van de Chinees
4 personen
- 400 gram of 3 koffiebekers basmati, pandan of zilvervlies rijst
- Kippenbouillonblokje
- 2/ 4 eieren
- 5 bosuitjes schuin fijngesneden, groen en wit apart houden
- 2 teentjes knoflook
- Varkensvlees procureur of schouderkarbonade voorgekookt met steranijs, Vstin of kippenbouillon, zout, rijstwijn sojasaus
- Twee flinke plakken ham
- 1 kleine winterwortel in kleine reepjes
- Beetje rijstwijn als laatste erover
- Beetje sesamolie als laatste erover
- Olie om in te bakken
- Twee rode uien grof gesneden
- Stuk gember duimdikte gesneden
- 4/ 5 tenen knoflook heel of halveren
Kook de rijst (eventueel met een kippenbouillonblokje) en laat afkoelen, liefst van de vorige dag.
Giet voldoende olie in een wok en bak hierin de twee rode uien, gember en knoflook.
Als ze allemaal bruin worden en de smaak aan de olie hebben afgegeven haal het er weer uit en laat de olie afkoelen om te gebruiken.
Uitgebakken groente kun je weg gooien.
Kluts en bak de 2/ 4 eieren een beetje rul en gooi dan de rijst erbij en bak mee.
Gooi het witte gedeelte van de schuin gesneden bosui en bak even mee.
Dan het vlees en de ham erbij en goed doorspatelen.
Zout , Vtsin of kippenbouillon en beetje witte peper er bij en doorroeren.
En belangrijk een beetje water mee bakken dan is de nasi warmer.
Als laatste het groen van de bosui even meebakken.
Reacties
Een reactie posten