Hachee met rijst!

Ingrediënten 4 personen


  • 3/ vier grote uien in halve ringen
  • 500 gram magere runderlappen
  • 2 el bloem
  • Beetje nootmuskaat
  • 3 pakjes rundvlees jus van maggie
  • 2/ 3 teentjes knoflook
  • Bak en braad vloeibaar
  • 2 laulierbladen
  • 4 kruidnagels
  • Maizena
  • zout en peper
  • 2 koffiebekers rijst koken





Bereidingswijze:

Runderlappen in stukken snijden en kruiden met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat en bloem aan weerskanten.
Scheut bak en braad in de pan.
Even goed aanbakken aan en daarna op zijn zachtst laten garen.
Scheut azijn in de pan, wordt het vlees sneller gaar.
Voeg eventueel wat heet water toe aan het vlees.

Maak in een steelpannetje de jus van Maggie met 750 ml aan de kook en laat even sudderen.
Giet de jus bij het vlees en voeg de laurierbladeren en kruidnagels toe.
Laat twee uur sudderen.

Zet de rijst eventueel met komijn een half uurtje voor je gaat eten op.
Basmati, Pandan of zilvervliesrijst.

Bak na anderhalf uur in een koekenpan de uien en voeg de de knoflook in stukjes gesneden  toe.
Strooi wat zout, peper over de uien.
Haal de runderlappen uit de pan en snijdt deze in kleine stukjes.
De uien kunnen nu in de jus en laat deze samen met de blokjes vlees nog een kwartiertje pruttelen op zijn zachtst.
Maak intussen een half schaaltje maizena gemengd met water en roer deze beetje bij beetje door de hachee.
Even vijf minuten goed laten inwerken en de hachee is klaar


Optie 2
Ingredienten:


  • 600 gram doorregen runderlappen in blokken
  • 2 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • 1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 1 flesje (bruin) bier (33 cl)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
  • 1 rode kool van ca. 1 kg
  • 25 gram suiker
  • 3 kruidnagels of mespuntje kruidnagelpoeder
  • 2 zure appels geschild, in blokjes
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels azijn
  • aardappelmeel of allesbinder


Bereiden:
Bestrooi het vlees met zout peper en een beetje nootmuskaat .
Verhit boter en olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.

Bak na anderhalf uur de uien en suiker erbij en bak circa 2 minuten in een grote koekenpan.
Strooi de bloem erover en bak 1-2 minuten mee.
Verwarm de bouillon met het bier en giet dit over het vlees.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze met de azijn bij het vlees.
Stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan.
Roer de koekkruimels erdoor en stoof nog een half uur tot het vlees zacht is.
Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Reacties

Populaire posts