Harira

Deze soep maak je gemakkelijk in grote hoeveelheden. Ideaal als je visite krijgt, of als je je lunch voor de volgende dag alvast klaar wilt hebben staan. Deze soep blijft in de koelkast zo’n drie dagen goed, maar je kunt hem ook goed invriezen. Soep is en blijft geweldig. En met dit recept hebben we er weer een nieuwe favoriet bij!
Wat heb je nodig voor 4 porties Harira? 
een heel klein beetje kokosolie of olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 grote wortels, fijngesneden
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder, maar dan wel iets minder gebruiken)
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter groentebouillon (wij gebruiken low-salt vegan groentebouillon van Healthy Planet)
400 gram tomaten uit blik
het sap van een halve citroen
400 gram voorgekookte kikkererwten
handvol bladpeterselie (gesneden)
een paar zachte dadels


Wat moet je doen?
1. Verhit een beetje olie in de soeppan en laat op laag tot middelhoog vuur staan. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
2. Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
3. Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de groentebouillon en de tomaten toe. Dit geheel laat je zo’n 30 minuten sudderen.
4. Voeg nu het citroensap en de kikkererwten toe. Laat nog een minuutje meekoken.
5. Schenk de soep in en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie en wat stukje zachte dadels.

Reacties

Populaire posts