Turkse linzensoep
Ingrediƫnten:
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 1 tomaat
- 1.5 witte ui
- 1.5 teentje knoflook
- 37.5 ml olijfolie
- 3.75 g paprikapoeder
- 2.25 g zwarte peper
- 7.5 g zout
- Klein blikje tomatenpuree
- 150 g rode linzen
- 3/4 liter water
- 1 blokje roomboter bouillon
- Peterselie
Garnering:
- yoghurt
- paprikapoeder
- citroen
Bereiding:
Schil en snijd de aardappel en wortels in stukken.
Ontvel de tomaten, ui en knoflook en snijd in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui goudbruin en voeg de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe.
Bak samen voor een minuut en voeg de tomatenpuree, rode linzen en gekookt water toe.
Zet het op hoog vuur, als het borrelt zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor zo’n 20 minuten.
Voeg de roomboter bouillon toe en roer het goed samen, kook dit weer zo’n 10/15 minuten.
Doe de gekookte groentes in een blender. Blend tot een glad geheel. Voeg het weer toe in de pan en laat het weer verder koken voor zo’n 5 minuten. Je kunt ook gebruik maken van een staafmixer.
Garneer het met Turkse yoghurt, peterselie, paprikapoeder en maak het af met citroen.
,
Reacties
Een reactie posten