Vegetarische snert



Nodig:

  • 500 gram spliterwten
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • ½ knolselderij
  • 2 wortelpeterselie of pastinaak
  • 5 stengels bleekselderij
  • ½ bos bladselderij
  • 2 liter groentebouillon van 2 liter water en 4 blokjes goede biologische bouillonblokjes
  • goede roerbak olie (high olic)
  • peper en zout







Bereiding:

Zet de spliterwten op met de groentebouillon en laat het aan de kook komen.
Laat de spliterwten zachtjes gaar koken, zo lang dat ze uit elkaar vallen.
Maak alle groenten schoon en snij alles in blokjes en ringetjes van dezelfde maat.
Zet alle groenten per soort even apart .
Neem een ruime soeppan, giet een goede laag olie in de pan en zet de pan op, op een grote pit.
Roerbak alle groenten van hard naar zacht, dus eerst de knolselderij, de wortel, de wortelpeterselie, de bleekselderij en de prei.
Wacht met toevoegen van de volgende groenten tot de vorige groenten bijna gaar is.
Neem hier de tijd voor.
Haal ondertussen de blaadjes van de steeltjes van de bladselderij en hak ze op de snijplank fijn.
Voeg de gekookte spliterwten bij de geroerbakte groenten en voeg de bladselderij toe.
Laat alles nog even koken en maak op smaak met voldoende peper en wat zout.



 

Reacties

Populaire posts