Pittige goulashsoep


  • 500 gram uien
  • Olijfolie
  • 600 gram sukadelappen
  • 2 eetlepels mild paprikapoeder
  • 1 theelepel pikant chili kruiden
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 3 theelepels gedroogde marjolein
  • 1,5 theelepel kummel- of karwijzaadjes
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • ±1,5 liter heet water
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 1 pot geroosterde rode puntpaprika's  ±350 gram
  • 750 gram licht kruimige aardappels
  • Bos platte peterselie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Recept Pittige goulashsoep: de herfst in een soepkom!

  1. Snipper de uien grof.
  2. Fruit de uien in olijfolie totdat ze glazig zien en lichtgeel van kleur zijn. 
  3. Snijd ondertussen het vlees in dobbelsteentjes van 1 à 1,5 cm.
  4. Voeg de paprikapoeder toe aan de uien en bak ze een paar minuten mee.
  5. Laat de paprikapoeder redelijk heet wordt, maar het mag niet verbranden; dan wordt je soep bitter.
  6. Voeg het vlees, de tomatenpuree, de knoflook, de marjolein, de kummelzaadjes en de citroenrasp toe. Schep alles goed om totdat de stukjes vlees aan de buitenkant beginnen te garen.
  7. Het vlees moet goed heet worden, maar het mag niet bakken; zet het vuur dus niet te hoog. 
  8. Daarna mag het hete water bij je gerecht.
  9. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de tomatenstukjes en de bouillonblokjes toe.
  10. Breng de soep weer aan de kook.
  11. Laat het vlees zo lange tijd - zachtjes - sudderen totdat het supermals is.
  12. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes.
  13. Schil de aardappels en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
  14. Als het vlees bijna klaar is mogen de paprikastukjes en de aardappels in de pan.
  15. Ze moeten nog een halfuur mee garen. 
  16. Snipper de peterselie grof. 
  17. Maak je soep af met de peterselie, lekker wat grof gemalen zwarte peper en zout. 

Reacties

Populaire posts