Doorgaan naar hoofdcontent
Pittige goulashsoep
- 500 gram uien
- Olijfolie
- 600 gram sukadelappen
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- 1 theelepel pikant chili kruiden
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 3 theelepels gedroogde marjolein
- 1,5 theelepel kummel- of karwijzaadjes
- Geraspte schil van 1/2 citroen
- ±1,5 liter heet water
- 1 blik tomatenstukjes
- 2 vleesbouillonblokjes
- 1 pot geroosterde rode puntpaprika's ±350 gram
- 750 gram licht kruimige aardappels
- Bos platte peterselie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- Snipper de uien grof.
- Fruit de uien in olijfolie totdat ze glazig zien en lichtgeel van kleur zijn.
- Snijd ondertussen het vlees in dobbelsteentjes van 1 à 1,5 cm.
- Voeg de paprikapoeder toe aan de uien en bak ze een paar minuten mee.
- Laat de paprikapoeder redelijk heet wordt, maar het mag niet verbranden; dan wordt je soep bitter.
- Voeg het vlees, de tomatenpuree, de knoflook, de marjolein, de kummelzaadjes en de citroenrasp toe. Schep alles goed om totdat de stukjes vlees aan de buitenkant beginnen te garen.
- Het vlees moet goed heet worden, maar het mag niet bakken; zet het vuur dus niet te hoog.
- Daarna mag het hete water bij je gerecht.
- Breng het geheel aan de kook en voeg ook de tomatenstukjes en de bouillonblokjes toe.
- Breng de soep weer aan de kook.
- Laat het vlees zo lange tijd - zachtjes - sudderen totdat het supermals is.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
- Als het vlees bijna klaar is mogen de paprikastukjes en de aardappels in de pan.
- Ze moeten nog een halfuur mee garen.
- Snipper de peterselie grof.
- Maak je soep af met de peterselie, lekker wat grof gemalen zwarte peper en zout.
Reacties
Een reactie posten