Japanse groentepannenkoek (Okonomiyaki) van Danny Jansen
Okonomiyaki
- 100 g bloem
- 160 ml dashi (bouillon)
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 4 cm nagaimo daikon (rettich)
- 300 g witte of spitskool
- 2 bosuitjes
- 100 g gamba's
- 100 g Chinese worst of anders chorizo (droge worst)
- 2 el gebakken uitjes
- 6 plakken bacon
Okonomiyaki saus
- 8 el tomatenketchup
- 1 el worcestersaus
- 2 tl mosterd
- 6 el mirin is Japanse rijstwijn
- 2 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
Garnering
- 100 g Japanse mayonaise
- wasabi-plant
BEREIDINGSWIJZE
Meng de bloem met de dashi en de helft van de eieren tot een glad beslag.
Voeg bakpoeder toe en meng goed door.
Schil en rasp de daikon rettich en voeg de rasp toe aan het beslag.
Snijd met de mandoline de witte kool in reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Maak de gamba’s schoon en hak fijn.
Snijd de Chinese worst in stukjes.
Meng de Chinese worst met de witte kool, bosuitjes, gamba’s, gebakken uitjes en worst door het beslag. Schep het beslag op de teppanyaki plaat of koekenpan en vorm tot een pannenkoek.
Tik de rest van de eieren op de teppanyaki plaat of andere koekenpan kapot.
Verdeel de plakken bacon over de eieren en keer de okonomiyaki om op de eieren.
Bak circa 10 minuten tot de okonomiyaki gaar is.
Okonomiyaki saus
Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.
Garnering
Sprenkel de saus, samen met de Japanse mayonaise over de okonomiyaki.
Pluk de wasabi blaadjes en strooi over de okonomiyaki.
Bron:
Reacties
Een reactie posten