Kofta kebab en drie sausjes!

   Ingrediënten kebab:

  • pond gemalen lams gehakt, runder gehakt of kipgehakt van kippendij.
  • Een theelepel
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Rode chilipepers
  • Paprika
  • Komijn
  • Koriander











  • Halve eetlepel geraspte knoflook
  • Kwart kop peterselie
  • Gesnipperde kleine ui
  • Olie scheutje om in te bakken











Saus1:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel ketchup of minder zoet tomatenpuree
  • Halve eetlepel azijn
  • Zwarte peper

Saus 2:
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tahinisaus
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper
  • Een kwart theelepel komijn
  • 2 eetlepels water
Saus 3:
  • Halve tomaat
  • 1 hete pepers
  • 1 eetlepel hete peperpoeder
  • 1 eetlepel rode chili vlokken
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout













Voeg in een grote kom de volgende ingrediënten toe:
  • Gehakt 500 gram
  • tl zout
  • tl zwarte peper
  • tl rode chilipepers
  • tl paprikapoeder
  • tl komijn
  • tl koriander
  • Eetlepel geraspte knoflook
  • Kwart kop peterselie
  • Gesnipperde uien laat het water van de uien goed uitlekken
  • Mix alles
  • Zet 30 minuten in de koelkast, zodat het gemakkelijker is om de Kebab vorm te geven.












Saus1:
    • Voeg de volgende ingrediënten toe aan een kleine kom:
    • Twee eetlepels mayonaise
    • Een eetlepel yoghurt
    • Een eetlepel ketchup
    • Halve eetlepel azijn
    • Zwarte peper
    • Meng alle ingrediënten en zet tot gebruik in de koelkast
    Saus 2:
    • Voeg de volgende ingrediënten toe aan een kleine kom:
    • Drie eetlepels yoghurt
    • Een eetlepel tahinisaus
    • Een theelepel citroensap
    • Zout en peper
    • Een kwart theelepel komijn
    • Twee eetlepels water
    • Meng alle ingrediënten en plaats in de koelkast
    Saus 3:
        • Halve tomaat
        • Twee hete pepers
        • Twee eetlepels hete peperpoeder
        • Een eetlepel rode chilipeper vlokken
        • Drie eetlepels azijn
        • Een eetlepel olijfolie
        • Zout
    Mix in de blender en bewaar in de koelkast.
    Na een half uurtje, nat maken van je handen en begin je met het vormgeven van de kebab
    Bak in een voorverwarmde pan met een beetje olijfolie.













    Om kleur en smaak toe te voegen aan je serveerschaal bak je 
    uien
    hete pepers
    paprika's
    tomaten
    in dezelfde pan waarin je de kebab hebt gebakken.


















    Reacties

    Populaire posts