Pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt
BENODIGDHEDEN:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 250 gr kipgehakt
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
- 2 tl kipkruiden
- 1 tl sambal
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
Pel het teentje knoflook en snijd fijn.
Snipper het sjalotje.
Breng het kipgehakt op smaak met kipkruiden en sambal.
Doe dan de gesneden peper, knoflook en het sjalotje erdoor.
Bak het gehakt vervolgens rul, in 3-4 minuten.
Snijd de plakjes bladerdeeg eventueel schuin doormidden en leg op ieder plakje wat kipgehakt.
Vouw de bladerdeeghapjes dicht en druk de randen aan met een vork.
Bekleed en bakplaat met bakpapier en leg hier alle hapjes op.
Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van de hapjes met een beetje ei.
Dan is het alleen nog een kwestie van afbakken in de oven, dit duurt ongeveer 20 minuten,
Reacties
Een reactie posten