Sate ajam en sate babi
Pindasaus ingredienten:
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el sambal badjak
- 4 el ketjap manis
- 50 ml azijn
- 5 el suiker
- 150 ml kokosmelk
- 200 gr pindakaas
Gooi je sambal erbij samen met je ketjap, azijn, suiker en kokosmelk en laat dit zachtjes koken.
Gooi je pindakaas erbij en roer goed door met een garde.
Zorg dat je saus niet aanbrandt en blijf roeren totdat je saus dik wordt.
Te dik? Gooi er wat kokosmelk bij!
Te dun? Gooi er wat pindakaas bij en laat dikker worden.
Zoet/zuur uitje ingrediƫnten:
- 3 uien
- 2 rode pepers
- 200 ml water
- 200 ml azijn
- 90 gr bruine suiker
- 1 tl zout
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadjes
Snij je uien in dunne halve ringen en snij je rode peppers in dunne hele ringen, gooi vervolgens alles in een bak en we gaan ons pekelbadje maken.
Gooi een pan op het vuur en gooi je water, azijn, suiker, zout, kaneelstokje, steranijs en laurierblaadjes erbij.
Laat licht bubbelen totdat je suiker gesmolten is.
Suiker gesmolten?
Gooi heel je mengsel over je uien heen.
Zorg dat alles onder staat en laat minimaal 1 uur staan (LANGER IS BETER!)
Sate Ajam en Babi ingredienten:
- 350 gram hamlappen
- 350 gram kippendijen
- 1 ui, gehalveerd
- 6 tenen knoflook
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gember, vers
- 1 theelepel laos, vers
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gulu djawa (palmsuiker
- 1 theelepel sambal
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1/2 limoen, sap
Snij je hamlappen en kippendijen in dunne repen of klein blokjes.
Snij je gember en ui in wat kleinere stukken en gooi het in een hakmachine.
Gooi hierbij je knoflook, al je kruiden, sambal, ketjap en limoen sap en hak alles grof in een keukenmachine.
Je hebt nou een boemboe gemaakt en meng 1 gedeelte met je kip en 1 gedeelte met je hamlappen.
Laat dit minimaal 1 uur marineren maar langer is altijd beter.
Week wat sate prikker in water zodat ze niet verbranden.
Tijd om al je vlees te rijgen!
Alles geregen?
Tijd om je grill/BBQ aan te zetten.
Zorg voor een heet gedeelte op je bbq en een minder heet gedeelte.
Gooi alvast wat sate op je hete gedeelte en grill je sate met een mooi kleurtje dicht.
Gooi op een bord een paar eetlepels van je ketjap en 2 eetlepels van je pindasaus en meng je stokjes hier goed door heen en zorg dat alles een beetje bedekt is.
Gooi je sate nu op je minder hete deel en laat je sate nog eventjes garen totdat ze klaar zijn om serveren.
Reacties
Een reactie posten