Courgette Lasagne
Voor 4 personen
Voedselzandloper proof
3 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 rode paprika
500 ml tomaten passata
2 bollen mozzarella
2 tl Provençaalse kruiden
Knoflookolie
Peper en zout
Olijfolie
Voedselzandloper proof
3 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 rode paprika
500 ml tomaten passata
2 bollen mozzarella
2 tl Provençaalse kruiden
Knoflookolie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Snij de courgettes in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een mandoline voor gebruiken, maar dit lukt ook met een mes of een kaasschaaf.
Snij de courgettes in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een mandoline voor gebruiken, maar dit lukt ook met een mes of een kaasschaaf.
Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
Bestrijk de courgette linten met de knoflookolie en grill ze in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin.
Laat de courgettes uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze goed droog anders wordt je lasagne erg nat.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snij de paprika en de aubergine in blokjes en bak deze kort mee.
Voeg de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.
Snij de mozzarella in plakken. Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal.
Leg hierop de courgette linten. Verdeel een paar plakjes mozzarella over de courgette en verdeel daarover weer een laagje saus. Herhaal deze stappen totdat de saus op is.
Eindig met een laag courgette met daarop een paar plakken mozzarella.
Bak de courgette lasagne in ongeveer 20 minuten af op 180 graden.
Laat de courgette lasagne iets afkoelen voor je hem serveert.
Reacties
Een reactie posten