Hummus pittig geroosterde rode paprika en met kerrie en kurkuma
- 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt
- 100g geroosterde rode paprika's uit een pot
- 3 eetl citroensap
- 1 1/2 eetl tahini
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theel gemalen komijn
- 1/2 theel cayennepeper
- 1/4 theel zout
- handjevol gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Pureer de kikkererwten, rode paprika's, citroensap, tahini, knoflook, komijn, cayenne en zout in een blender of foodprocessor. Pulseer tot het mengsel tamelijk smeuig, en een beetje luchtig is. Schraap tussen het pulseren door het mengsel van de zijkanten.
- Schep over in een serveerkom en zet minstens 1 uur in de koelkast. (De hummus kan 3 dagen van te voeren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard. Breng voor het serveren op kamertemperatuur). Bestrooi hummus voor het opdienen met wat gehakte peterselie. Druppel er, indien gewenst, een beetje olijfolie over.
Ingrediënten
- – 1 blik of pot kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- – het sap van een hele citroen
- – flink wat olijfolie (om te zorgen dat het een mooie consistentie krijgt)
- – snufje kerriepoeder
- – half theelepeltje kurkuma
- – theelepel komijnpoeder
- – half vers rood pepertje, zonder de zaadjes
- – eetlepel tahin
- – wat zeezout (of Keltisch of Himalaya zout)
- – wat witte peper
- – half teentje knoflook
Bereiden
Meng alles goed in een keukenmachine, zodat het een gladde saus wordt.
Ingrediënten:
- 230 gram kikkererwten (glazen pot - demeter)
- snuf Keltisch zout
- flinke snuf cayennepeper
- 1 eetlepel Tahin (sesampasta)
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- flinke scheut sesam olie
- 1 teen knoflook
- olijfolie (extra vierge)
HUMMUS MET ZONGEDROOGDE TOMAAT
Ik heb altijd van die fases.. Een crackers met kaas fase, een muesli met yoghurt fase, een pesto met smeerkaas fase.. Momenteel bevind ik mij in een ware hummus fase! Op dit moment mijn favo dip bij uitstek, lekker op een turks broodje. Al eerder plaatste ik een recept voor Hummus op mijn blog, nu een versie van Hummus met zongedroogde tomaat. De tomaat is een heerlijk toevoeging, het geeft de dip iets zurigs.
Het is heel erg healthy en ook Voedselzandloper proof. Ok zonder het brood dan, maar je kunt hier ook lekkere groentes in dippen. Een perfecte dip voor een late night snack dus.
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Handjevol zongedroogde tomaat
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.
Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.
Serveer de hummus met stokbrood of Turkse pide.
Reacties
Een reactie posten