Detoxsoep met ui,prei, venkel, bleekselderij en komkommer
Wat heb je nodig voor een grote pan soep
- 1 stronk bleekselderij
- 1 venkelknol
- halve komkommer geschild
- 1 cm gember geraspt
- halve prei
- 1 ui
- 1 theelepel gemalen komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- sap van een halve limoen
- snufje zout en verse zwarte peper
- optioneel, uitgebakken spekreepjes
- 1,5 liter (bio) groentebouillon
Hoe maak je het?
Snijd de ui, de prei, de venkel, de bleekselderij en de komkommer in stukken.
Het hoeft niet heel netjes want de soep wordt op het laatst gepureerd.
Snijd de ui, de prei, de venkel, de bleekselderij en de komkommer in stukken.
Het hoeft niet heel netjes want de soep wordt op het laatst gepureerd.
Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg de gemalen komijn en de geraspte gember toe, fruit dit kort aan en voeg de ui, de venkel en de prei toe.
Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en de komkommer toe.
Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en de komkommer toe.
Nu kan de bouillon erbij.
Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje.
Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
Als de 25 minuten voorbij zijn kun je de soep gaan pureren met de staafmixer.
Maak de soep net zo grof of fijn als je wil.
Proef en breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en limoensap.
Schep het in een mooie kom en garneer met de spekjes wat verse zwarte peper.
Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje.
Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
Als de 25 minuten voorbij zijn kun je de soep gaan pureren met de staafmixer.
Maak de soep net zo grof of fijn als je wil.
Proef en breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en limoensap.
Schep het in een mooie kom en garneer met de spekjes wat verse zwarte peper.
Reacties
Een reactie posten