Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

IngrediĆ«nten voor 4 personen
  • kant en klare pasteibakjes
  • kipfilets
  • paar stukjes foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • paar plakjes wortel
  • 2 sjalotjes
  • bosje peterselie, gewassen en fijngehakt
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 60 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • klein scheutje slagroom
  • bak champignons
Bereiding
Een dag van tevoren
Vul een pannetje met water – genoeg zodat de kipfilet onder staat – en voeg de wortel, een in stukken gesneden sjalot, laurier en foelie toe. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur uit.  Leg de kipfilets in het water en laat ze in 14 minuten gaar worden. Haal ze daarna uit het vocht en laat afkoelen. Bewaar het vocht.

Op de dag zelf
Zet de oven aan en verwarm de pasteibakjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snijd de kip in stukjes.
Giet de bouillon door een zeef en zet apart. 
Je hebt ongeveer 400 ml bouillon nodig.
Pel het sjalotje en snipper hem fijn.
Smelt boter in de pan en voeg het fijngesneden sjalotje toe samen met de kerriepoeder.
Laat dit op een laag vuur zacht worden.
Voeg dan de bloem toe en laat op laag vuur een paar minuten mee bakken terwijl je rustig blijft roeren.
Verkruimel de bouillontablet erover en schenk nu, terwijl je goed blijft roeren, beetje bij beetje net zoveel bouillon erbij tot je een mooie, gladde en dikke saus hebt.
Voeg dan de champignons en een scheutje slagroom toe en laat op een zacht vuur een paar minuten meekoken.
Zet dan het vuur uit en roer het kippenvlees en de fijngehakte peterselie erdoor.
Haal de dakjes uit het pasteibakje en schep de ragout erin.
Leg het dakje er bovenop.
Oooh, wat zou ik er graag bij zijn als jullie dit gaan proeven… Je weet namelijk echt niet wat je meemaakt, zo lekker!
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts