Draadjesvlees net als oma
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Heb je het vlees in de koeling?
- 500 gram vlees (runderriblappen, sucadelappen, schouderlappen)
- 6 eetlepels boter
- 1 blokje runderbouillon
- halve ui
- 2 dl water
- 2 eetlepels azijn
- 6 cherrytomaatjes
- 2 laurierblaadjes
- zout en peper
Bereidingswijze:
Heb je het vlees in de koeling?
Zorg er dan voor dat je het uit de koeling haalt voordat je het gaat bereiden; het vlees moet op kamertemperatuur zijn.
Kruid het vlees met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de tomaatjes door de helft.
Smelt boter in een braadpan en bak het vlees om en om op hoog vuur.
Haal het vlees uit de pan als het bruin en gaar is en leg het opzij op een bord.
Haal het vlees uit de pan als het bruin en gaar is en leg het opzij op een bord.
Laat het vet in de pan zitten en bak hierin de ui.
Doe het water en het bouillonblokje erbij samen met de azijn en de laurierblaadjes en breng aan de kook.
Doe dan het vlees erbij en zorg er voor dat het vlees net onder water staat.
Voeg de tomaatjes toe en doe de deksel erop.
Controleer de hele tijd of het vlees nog wel onder water staat en voeg indien nodig heet water toe. Laat het vlees ongeveer 4 uur stoven.
Voeg indien nodig een beetje maïzena toe om de saus dikker te maken.
Serveer met aardappeltjes en groente.
Reacties
Een reactie posten