Ajam Pedis (hete kip)
Dit gerecht is populair in de Indische keuken.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Past bij de rijsttafel.
Maar kan ook op een vers broodje, zo uit de hand.
Broodje hete kip.
Het gerecht laat zich prima in porties invriezen.
Ingrediënten:
Bereiding:
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Past bij de rijsttafel.
Maar kan ook op een vers broodje, zo uit de hand.
Broodje hete kip.
Het gerecht laat zich prima in porties invriezen.
Ingrediënten:
- 1 Kg. kipfilet, kippenvleugels of kippenpootjes
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel trassi
- 8 sjalotten of drie flinke rode uien
- 3 grote eetlepels sambal oelek
- 1/2 eetlepel tamarinde
- 2 tl. bruine suiker
- Sap van 1/2 citroen of 1 hele limoen
- Snuf zout
- 2 tl. gemberpoeder
- 1 flinke theelepel tomatenpuree
- 3 eetlepels sweet chilisaus en eventueel scheutje water voor als het gerecht te droog wordt.
- Olie om in te bakken.
Bereiding:
- Sjalotten en knoflook erg fijn snijden of even in de keukenmachine (geen prut maken).
- Meng dit met de gemberpoeder, sambal, citroensap, trassi en suiker en tamarinde.
- Snijd de kipfilet in blokjes en vermeng dit met het uiten-sambal mengsel.
- Laat afgedekt een paar uur intrekken in de koelkast.
- Haal dan uit de koeling en meng nog een keer goed door.
- Verhit een scheut olie in de wok en bak hierin de gemarineerde kip goudbruin.
- Doe er als laatste de sweet chilisaus bij en roer goed door.
- Is het gerecht toch nog te droog, doe er dan een kleun scheutje water bij.
- Lekker met witte rijst of nasi.
- Of op een vers broodje met wat plakjes komkommer of wat atjar.
Reacties
Een reactie posten