Bouillabaisse

4 PERSONEN
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gepeld, grof gesnipperd
• 1 wortel, in blokjes
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 venkelknol, groen eraf, in blokjes van 1,5 cm
• blik tomaatblokjes (à 100 g)
• 200 ml witte wijn
• 600 ml hete vis- of groentebouillon
• 4 moten kabeljauwfilet, in blokjes
• 400 g rauwe garnalen, gepeld, met staarten
• 4 el bladpeterselie, gehakt




Als je vis en garnalen uit de diepvries gebruikt, laat die dan eerst helemaal ontdooien.

Olie in een pan. 
Bak de uisnippers, wortel en knoflook al roerend 5 minuten op laag tot middelhoog vuur.
Doe de venkel en tomaat toe.
De wijn en bouillon toevoegen en 
20 tot 25 minuten zachtjes laten koken af en toe roeren.
Voeg de vis en garnalen toe.
Soep aan de kook brengen en 5–6 minuten zachtjes laten borrelen tot de vis blokjes gaar en de garnalen roze zijn.
Schep de bouillabaisse in kommen, bestrooi met peterselie.

Reacties

Populaire posts