Witlof schotel uit de oven

2 personen

  • 400 gram aardappelen
  • 4 of 5 stronken witlof, ligt aan de grootte
  • 1 eetlepel mosterd
  • 60 milliliter melk
  • 20 gram roomboter
  • 8 plakken achterham
  • geraspte kaas



  • De oven op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Maak de witlof schoon het bittere hartje verwijderen.
  • De witlof in een pan met water met een snuf zout 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • Giet de aardappelen af, voeg de mosterd, de melk en de roomboter toe en maak er puree van.
  • Breng de puree op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal, bestrooi met 30 gram geraspte kaas.
  • Rol om iedere stronk witlof een plak ham en leg de ingerolde stronken bovenop de puree.
  • Strooi nu de overige kaas over de witlof, zet de schotel 30 minuten in de oven.

Reacties

Populaire posts