Witlof schotel uit de oven
2 personen
- 400 gram aardappelen
- 4 of 5 stronken witlof, ligt aan de grootte
- 1 eetlepel mosterd
- 60 milliliter melk
- 20 gram roomboter
- 8 plakken achterham
- geraspte kaas
- De oven op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken en kook ze gaar.
- Maak de witlof schoon het bittere hartje verwijderen.
- De witlof in een pan met water met een snuf zout 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
- Giet de aardappelen af, voeg de mosterd, de melk en de roomboter toe en maak er puree van.
- Breng de puree op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal, bestrooi met 30 gram geraspte kaas.
- Rol om iedere stronk witlof een plak ham en leg de ingerolde stronken bovenop de puree.
- Strooi nu de overige kaas over de witlof, zet de schotel 30 minuten in de oven.
Reacties
Een reactie posten