Volkoren appeltaart
Ingrediƫnten:
100 gr boter
40 tot 50 gr rietsuiker
zakje vanillesuiker
1 ei
120 gr volkorenmeel
120 gr bloem
1 kilo stevige appels (elstar)
200 gr gehakte noten, rozijnen, gewelde abrikozen, cranberries...
kaneelpoeder
1 citroen
Bereiding:
Meng boter, suiker, vanille en het ei tot een gladde massa.
Zeef de beide meelsoorten erdoor en kneed het stevig.
Laat het deeg dan even rusten, in folie in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
Meng de appels met wat kaneelpoeder, citroensap en de gedroogde vruchten en noten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170° C.
Rol het deeg uit tot een lap en bekleed een wat grotere springvorm ermee.
Het deeg met kleine stukjes tegelijk in de vorm duwen kan ook.
Bewaar nog wat deeg om de bovenkant mee te bekleden.
Doe de vulling in de taart en leg er reepjes deeg overheen.
Bestrijk de taart met een beetje geklopt ei voor een mooie glans, en bak hem zo'n 40 minuten, of tot hij mooi gekleurd is.
100 gr boter
40 tot 50 gr rietsuiker
zakje vanillesuiker
1 ei
120 gr volkorenmeel
120 gr bloem
1 kilo stevige appels (elstar)
200 gr gehakte noten, rozijnen, gewelde abrikozen, cranberries...
kaneelpoeder
1 citroen
Bereiding:
Meng boter, suiker, vanille en het ei tot een gladde massa.
Zeef de beide meelsoorten erdoor en kneed het stevig.
Laat het deeg dan even rusten, in folie in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
Meng de appels met wat kaneelpoeder, citroensap en de gedroogde vruchten en noten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170° C.
Rol het deeg uit tot een lap en bekleed een wat grotere springvorm ermee.
Het deeg met kleine stukjes tegelijk in de vorm duwen kan ook.
Bewaar nog wat deeg om de bovenkant mee te bekleden.
Doe de vulling in de taart en leg er reepjes deeg overheen.
Bestrijk de taart met een beetje geklopt ei voor een mooie glans, en bak hem zo'n 40 minuten, of tot hij mooi gekleurd is.
Reacties
Een reactie posten