Polpette di pane e formaggio
Balletjes van brood & kaas
Deze polpette di pane e formaggio passen volledig in Zuid-Italië in de regio Puglia.
Hier wordt veel gekookt met basale, goedkope ingrediënten.
Voor dit recept heb je amper producten nodig, maar oh, wat is dit lekker.
Je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen.
Ingrediënten:
2 tot 3 sneetjes oud brood of evenveel paneermeel
1 tot 2 eieren
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicum of peterselie, fijngesneden
Zout & peper
Olijfolie
Zorg dat je oud brood gebruikt, is je brood erg vers, toast hem dan een beetje in een broodrooster.
De boterhammen zo fijn mogelijk snijden of even in een blender doen.
Je kunt voor dit gerecht ook paneermeel gebruiken.
Meng het brood met het ei, de geraspte kaas, zout, peper en fijngesneden basilicum.
Is het te droog dan kun je wat melk of water toevoegen.
Rol er balletjes van.
Je kunt deze balletjes nu frituren, bakken in olijfolie of stoven in bijvoorbeeld tomatensaus. Je kunt de balletjes ook nog even door wat bloem, ei en paneermeel halen, voor een extra krokante buitenkant. Hoe jij het ‘t liefste hebt!
Deze polpette di pane e formaggio passen volledig in Zuid-Italië in de regio Puglia.
Hier wordt veel gekookt met basale, goedkope ingrediënten.
Voor dit recept heb je amper producten nodig, maar oh, wat is dit lekker.
Je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen.
Ingrediënten:
2 tot 3 sneetjes oud brood of evenveel paneermeel
1 tot 2 eieren
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicum of peterselie, fijngesneden
Zout & peper
Olijfolie
Zorg dat je oud brood gebruikt, is je brood erg vers, toast hem dan een beetje in een broodrooster.
De boterhammen zo fijn mogelijk snijden of even in een blender doen.
Je kunt voor dit gerecht ook paneermeel gebruiken.
Meng het brood met het ei, de geraspte kaas, zout, peper en fijngesneden basilicum.
Is het te droog dan kun je wat melk of water toevoegen.
Rol er balletjes van.
Je kunt deze balletjes nu frituren, bakken in olijfolie of stoven in bijvoorbeeld tomatensaus. Je kunt de balletjes ook nog even door wat bloem, ei en paneermeel halen, voor een extra krokante buitenkant. Hoe jij het ‘t liefste hebt!
Reacties
Een reactie posten