Gebakken pittige kippenvleugeltjes
Ingrediƫnten:
500 g van het midden van de kippenvleugeltjes
1 citroen
4 eetlepels zachte mosterd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel Cayennepeper of piripiri kruiden, net hoe pittig je ze wilt
1 theelepel witte peper
2 eetlepels honing
50 gram bloem
1 bosje gehakte bieslook
Bereidingswijze:
Doe de bloem, sap van de citroen, paprikapoeder, mosterd, uienpoeder, zout, cayenne en witte peper en honing in een plastic zak en meng het goed.
Doe een deeltje van de kippenvleugels er bij meng ze goed met de marinade en doe in een schaal, herhaal dit tot alles is gemarineerd en laat een uurtje staan in de koelkast.
Leg ze op een bakplaat.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde op 200 graden hete oven.
Draai daarna om en doe nogmaals 15 tot 20 minuten.
Eventueel bestrooien met bieslook en serveren.
500 g van het midden van de kippenvleugeltjes
1 citroen
4 eetlepels zachte mosterd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel Cayennepeper of piripiri kruiden, net hoe pittig je ze wilt
1 theelepel witte peper
2 eetlepels honing
50 gram bloem
1 bosje gehakte bieslook
Bereidingswijze:
Doe de bloem, sap van de citroen, paprikapoeder, mosterd, uienpoeder, zout, cayenne en witte peper en honing in een plastic zak en meng het goed.
Doe een deeltje van de kippenvleugels er bij meng ze goed met de marinade en doe in een schaal, herhaal dit tot alles is gemarineerd en laat een uurtje staan in de koelkast.
Leg ze op een bakplaat.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde op 200 graden hete oven.
Draai daarna om en doe nogmaals 15 tot 20 minuten.
Eventueel bestrooien met bieslook en serveren.
Reacties
Een reactie posten