Udon noodle soep



Bouillon: 1 liter water
1 - 1½ kippenbouillontabletje
2 el lichte sojasaus
1½ el vissaus
zout en peper naar smaak
Ingrediënten: 2 pakjes udon noodle, te koop bij de toko en de AH
1 enkele kipfilet of beef
Kastanje champignons
paar stronken paksoi en of Chinese kool
100 gr taugé
2 eieren



Kook het water en los het bouillonblokje hierin op.
Breng het op smaak met de sojasaus, de vissaus en zout en peper.
Kruid de kipfilet zoals je het zelf lekker vindt, snijd dit in reepjes en kook het met de bouillon mee.
Kook de eieren hard, snij de paksoi/chinese kool in reepjes en zet even opzij.
Verwarm de udon noodles in kokend water of stoom dit in een stoompan.

Nu komt het leukste:
Verdeel de koolreepjes, de taugé en de udon noodles in 2 grote kommen.
Giet de warme bouillon hierover; halveer de eieren en leg dit in de kom.
Top het af met bijv. schuin gesneden lombok, staat mooi met die rode kleur!
Lekkere gevulde soep, zó klaar!

Reacties

Populaire posts