Indische Macaroni

Benodigdheden:


  • ½ pond elleboogmacaroni
  • klein pakje nasi vlees kippen of varkensvlees
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Tomaat in blokjes gesneden
  • fijn gesneden rode paprika (eventueel)
  • stukje trassi
  • dessertbordje fijngesneden witte of spitskool
  • schoteltje fijngesneden prei
  • 1 fijngesneden rode lombok of sambal naar smaak
  • 1 theelepel djinten (komijnzaad)
  • Beetje ketjap
  • Bonduelle Mexico melange
  • boemboe voor bami
  • zout of een beetje vissaus






Bereiding:
Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en spoel goed af met water.
Zorg dat ze niet te gaar kookt, anders plakt ze en is niet te eten.

Fruit in wat margarine of olie de trassi, knoflook en de ui.
Indien de ui bruin is het vlees toevoegen.
Het vlees goed laten bruinen.
Blokjes tomaat toevoegen.
Voeg eventueel de paprika toe.



Dan de kool, lombok (sambal), prei en kruiden met djinten (komijnzaad) en zout of vissaus naar smaak toevoegen.
De macaroni er dan goed doorheen roeren en goed warm laten worden op een niet te groot vuurtje.

U kunt er een spiegelei, atjar, saté of stukje komkommer bij geven.


Je kunt in plaats van nasi vlees kunt u ook garnalen of gehakt gebruiken.
En varieer eens met andere groenten naar eigen smaak bijvoorbeeld alle soorten fijn gesneden paprika.

Als groente:
Gesneden tomaten en komkommer erbij en gebakken ui erover.


Bron:
Indische recepten

Reacties

Populaire posts