Spaanse tomatensoep met knoflook brood
Ingrediënten:
Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min.
Voeg na 3 minuten de ui toe en laat met de chorizo meebakken op laag vuur.
- 100 g chorizo Pamplona (vleeswaren)
- 1 uitje gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of geperst
- 1 zak paprika mix
- 1 venkelknol
- 350 ml krachtbouillon tomaat
- 400 g tomatenblokjes
- 400 g kikkererwten of boterbonen in blik
- 100 g garnalen
Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min.
Voeg na 3 minuten de ui toe en laat met de chorizo meebakken op laag vuur.
Voeg als de ui glazig is de knoflook toe
Roer regelmatig.
Halveer ondertussen de paprika’s, maak schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes.
Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
Voeg de krachtbouillon toe.
Voeg nog 2 potten water toe.
Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.
Knoflookbrood:
Ingrediënten:
50 gram ongezouten roomboter
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
Twee theelepels knoflookpoeder of granulaat fijn
halve theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde dille
halve theelepel gedroogde oregano
snuf cayennepeper of chilipoeder
snuf zout
Ciabatta olijf of stokbrood
Bereiding:
Pers de teentjes knoflook en plaats dit samen met de boter in een pannetje.
Laat de boter op medium vuur smelten en meng met de olijfolie, let er op dat het niet kleurt.
Voeg de gedroogde kruiden, zout en cayennepeper er bij en roer door.
Laat dit mengsel een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snij de ciabatta of stokbrood of ander type brood in de lengte door.
Besmeer iedere helft brood met het boter-kruidenmengsel en leg het weer tegen elkaar aan.
Alsof je het brood niet gesneden hebt.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het volgens het recept in de oven tot het brood mooi goudbruin en licht krokant is.
Als dit nog niet het geval is kun je het nog even verwarmen zonder aluminiumfolie.
Roer regelmatig.
Halveer ondertussen de paprika’s, maak schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes.
Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
Voeg de krachtbouillon toe.
Voeg nog 2 potten water toe.
Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.
Knoflookbrood:
Ingrediënten:
50 gram ongezouten roomboter
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
Twee theelepels knoflookpoeder of granulaat fijn
halve theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde dille
halve theelepel gedroogde oregano
snuf cayennepeper of chilipoeder
snuf zout
Ciabatta olijf of stokbrood
Bereiding:
Pers de teentjes knoflook en plaats dit samen met de boter in een pannetje.
Laat de boter op medium vuur smelten en meng met de olijfolie, let er op dat het niet kleurt.
Voeg de gedroogde kruiden, zout en cayennepeper er bij en roer door.
Laat dit mengsel een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snij de ciabatta of stokbrood of ander type brood in de lengte door.
Besmeer iedere helft brood met het boter-kruidenmengsel en leg het weer tegen elkaar aan.
Alsof je het brood niet gesneden hebt.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het volgens het recept in de oven tot het brood mooi goudbruin en licht krokant is.
Als dit nog niet het geval is kun je het nog even verwarmen zonder aluminiumfolie.
Reacties
Een reactie posten