Hutspot

Hutspot 2-3 personen

Benodigdheden:

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 500 gr wortels/winterpenen
  • 1 grote ui
  • 25 gr boter
  • 50 ml melk
  • Eventueel zakje aardappelpuree
  • snufje zout en peper
  • Serveer  met gehakt, rookworst, vegetarische balletjes of misschien falafel




















Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels en snijd de aardappels in evengrote stukken. 
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Schil de winterpenen en snijd in kleinere stukken. 
  • Doe de aardappels in de pan, dan de wortels en dan de ui. 
  • Vul de pan met water en kook het geheel circa 20-25 minuten met een snufje zout. 
  • Ik giet meestal niet teveel water af omdat dit veel smaak heeft
  • Stamp de hutspot met een aardappelstamper.
  • Dan gebruik ik aardappelpuree om het te verzadigen
  • Er mogen best nog wat stukjes inzitten. 
  • Roer de boter en de melk door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer bijvoorbeeld met een rookworst, balletje gehakt of vegetarische balletjes.

Vervang de ui eens door een fijngesneden prei en voeg ook eens wat kruiden toe aan de hutspot, zoals wat peterselie.

Of bak de ui in een pan met een beetje boter of olie in plaats van de ui mee te koken.










Reacties

Populaire posts