Japanse groentepannenkoek (Okonomiyaki) van Sandra Ysbrandy

Een okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek.
De naam is een samenstelling van ‘okonomi’ en ‘yaki’, wat vrij vertaald ‘gebakken/gegrild zoals je wilt’ betekent.
Sandra verwerkt in deze pannenkoek spitskool en garnalen, besmeert de pannenkoek met een onweerstaanbare saus en maakt het af met mayonaisestrepen.


Ingrediƫnten:

  • 200 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 3 eieren
  • 120 gram bloem
  • 1 kleine spitskool of halve grote
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram garnalen
  • zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepels worcestershiresaus
  • 1 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 pakje nori (zeewier Ć  5 gram)










Bereidingswijze:

Breng het water licht aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Laat de bouillon iets afkoelen.
Halveer de spitskool, snijd de kern eruit en snijd de spitskool in flinterdunne reepjes.
Snijd de bosui in dunne ringen. 
Kluts de eieren met de bloem en de bouillon.
Voeg de gesneden spitskool en bosui toe.
Hak de garnalen en voeg toe.

Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en schenk de helft van het beslag met de spitskool in de pan.
Verdeel het beslag over de pan en bak in circa 10 minuten de groentepannenkoek om en om goudbruin en gaar.
Keer tussendoor om met behulp van een bord of deksel. 
Herhaal hetzelfde met de rest van het beslag of bak ze tegelijk in 2 even grote koekenpannen.

Meng de ketchup met de Worcestershire en de ketjap manis.

Leg de pannenkoeken op borden.
Bestrijk met de saus.
Maak met behulp van een lepel dunnen mayonaisestrepen over de saus.
Verkruimel hier de nori over.


Bron:

Reacties

Populaire posts