Courgettebeignets met halloumi of Pecorino
Groentegerecht 4 personen
Bereiding circa 25 minuten
Ingrediƫnten: Echt Italiaans
- 500 – 600 gr. courgettes
- zout en peper
- 4 grote lepels pecorino
- 4 eieren
- beetje citroensap voor de baking soda
- neutrale olijfolie
- theelepel baking soda of bakpoeder
- 6 eetlepels gewoon bakmeel
Toevoegingen
- 4 lente-uien
- of gewone ui
- knoflook
- rood pepertje
- 100 gr. zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1 citroen rasp
Rasp de courgettes grof en knijp er met uw handen zoveel mogelijk vocht uit.
Voeg bij de courgettes de bosuitjes, haloumi, bloem eieren en dille.
Breng op smaak met zout en (zwarte) peper.
Was de citroen eerst grondig.
Er ligt altijd een klein wax-laagje overheen en dat eet je liever niet op.
Rasp de schil van de citroen en voeg ook dit toe aan de kom.
Snijd de lente-uien in fijne ringetjes.
Voeg dit, samen met het zelfrijzend bakmeel en de eieren er ook aan toe.
Meng alles door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Bak kleine goudbruine beignets van het courgettemengsel.
Leg de beignets nadat ze gebakken zijn even op een stukje keukenrol om uit te lekken!
Reacties
Een reactie posten