Italiaanse tomatensoep met brood – pappa al pomodoro

Soep 4 personen


Bereiding circa 20 minuten  

Ingrediënten:

  • 1½kg rijpe tomaten
  • Zout en chilivlokken
  • 100g oudbakken brood (niet te donker brood met veel pitten)
  • 1 bosje basilicum
  • Extra vergine olijfolie
  • Parmezaanse kaas  
  • Staafmixer




Ontvel driekwart van de tomaten.
Dat doe je door ze aan de bovenkant kruislings in te snijden en de steelaanzet te verwijderen.
Dompel de tomaten vervolgens 10-20 seconden in kokend water.
Spoel de tomaten daarna direct koud af of leg ze in een bakje ijswater.
Je pelt het velletje er dan zo vanaf. 

Snijd de gepelde tomaten grof, dit vergemakkelijkt het pureren.
Doe de gesneden tomaten in een pan en laat een beetje gaar worden.
Pureer ze met de staafmixer. 

Breng de net gepureerde tomaten op smaak met zout en wat chilivlokken en kook dit voor 5-10 minuten.

Snijd het brood in blokjes en roer deze door de soep.
Laat het brood helemaal zacht worden.

Snij de overige ontvelde tomaten in blokjes en meng deze door de soep.

Schep de soep in diepe borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Bestrooi met wat basilicum en besprenkel met olijfolie.







Reacties

Populaire posts