SPAGHETTI ALLA CARBONARA

 SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Spaghetti alla carbonara is een traditioneel Italiaans recept en elke keer dat je dit gerecht maakt, wordt het steeds lekkerder.
Krokant, mals in het midden, guanciale wordt gemengd met spaghetti en een zelfgemaakte peperige, met pecorino gevulde carbonarasaus.

GEEN CREME GEBRUIKEN!







Ingrediënten:

  • 300g spaghetti
  • 200g pecorino Romano kaas
  • 300g guanciale (ik gebruikte zuurkoolspek)
  • 4 eieren (3 eidooiers + 1 heel ei)
  • Zwarte peper
Bereiding:

  • Begin met het verwijderen van de huid van de guanciale - niet het vet, alleen de huid. 
  • (Ik hoop echt dat je de guanciale kunt vinden, want het laat het gerecht zingen!)
  • Terwijl je het varkensvlees snijdt, breng je 5L water aan de kook. 
  • In dit recept heb je geen zout nodig! 
  • De pecorino kaas is al zout genoeg.
  • Snijd de guanciale in grote reepjes en vervolgens in kleinere, allemaal met vet aan elke kant en heerlijk vlees in het midden. 
  • Als het langzaam bakt, is het krokant van buiten en lekker mals van binnen.
  • Voeg de pasta toe aan het kokende water (LET OP: geen zout!) en duw het de eerste 30 seconden lichtjes naar beneden om de pasta gelijkmatig te koken.
  • Zet vervolgens je guanciale in een grote pan op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, zodat het niet aanbrandt.
Saus maken:
  • Het is tijd om de saus te maken, dus pak je eieren en ga aan de slag! 
  • Zorg ervoor dat u het eiwit en de dooiers scheidt van 3 eieren – bewaar de dooiers in de grote mengkom.
  • Klop je eieren tot ze gemengd en licht zijn. 
  • Als je dit eenmaal hebt gedaan, vergeet dan niet een mok pastawater te bewaren voor extra romige spaghetti carbonara.
  • Voeg slechts de helft van de pecorino-kaas toe aan de eieren met een scheutje gereserveerd pastawater en meng. 
  • Zodra het kaasmengsel is gecombineerd, voeg je de rest van de pecorino toe en blijf je kloppen tot je de perfecte, dikke carbonarasaus krijgt.
  • Haal de helft van de krokante guanciale uit de pan en zet deze apart.
  • Breng met een tang je al dente pasta uit de pan rechtstreeks in de pan met guanciale. 
  • Het is oké als er wat water bij komt; het zal helpen om de saus later romiger te maken.
  • Roer, roer, roer! 
  • Voeg dan een scheutje pastawater toe; dit helpt ervoor te zorgen dat het ei niet in roerei kookt. 
  • Blijf een paar minuten roeren.
  • Haal de pan van middelhoog vuur en voeg je carbonara-mengsel toe aan de hete pasta met nog een scheutje pastawater. 
  • Blijf roeren tot je een super romige spaghetti carbonara krijgt.
  • Je wilt niets van deze saus missen, doe je pasta terug in de grote mengkom en roer tot al het eimengsel door de pasta is opgenomen
  • Voeg een grote hoeveelheid zwarte peper toe aan de spaghetti carbonara, roer, voeg dan nog meer toe en roer opnieuw.
  • De laatste en belangrijkste stap is het gooien van de spaghetti in de grote kom; dit helpt om het nog romiger te maken.

Hoe te serveren:

Het is tijd om dit heerlijke gerecht te serveren. 
Gebruik je tang om zoveel spaghetti alla carbonara aan het bord toe te voegen als je wilt, en draai het tot een perfecte stapel pasta. 
Voeg een flinke hand krokante guanciale toe als garnering bovenop de spaghetti. 
Giet wat van de extra saus op de pasta en voeg een royale hoeveelheid versgemalen zwarte peper toe.

Bron:


Reacties

Populaire posts