KIP TIKKA KEBAB

 500 gram kip(dij)filet in stukjes van 5 cm gesneden


1e marinade:

  • Zout - 1 tl
  • Citroensap - 2 tl
  • Gemberpasta
  • knoflookpasta 1 el


2e marinade:

  • Dikke yoghurt - 5 el
  • Kurkumapoeder 1/2 tl
  • Kashmiri Chilipoeder 5 tl
  • Komijnpoeder  1/2 tl
  • Garam Masala-poeder 1/2 tl
  • Foeliepoeder (Javitri-poeder) 1/2 tl
  • Kasuri Methi (Fenegriekbladeren), droog geroosterd en in poedervorm  1/2 tl
  • Zout - een snufje (1/2 tl)
  • Rode voedselkleur - een snuifje
  • Tafelolie - 2,5 eetl

Andere ingrediënten:
Geklaarde boter 2-3 el



Voorbereiding:

  • Om de hangende wrongel te bereiden, zeef het water uit de wrongel of yoghurt met behulp van een zeef of doek om een ​​dikke wrongel te krijgen zonder water.
  • Dit kan 1,5 tot 2 uur duren, dus plan dienovereenkomstig.
  • Je kunt stukjes kip  gebruiken of kipfilets zonder bot in stukjes snijden.
  • Was en dep de kipfilets zonder bot droog.
  • Snijd in tikka-vormen van 5 cm.
  • Voeg voor de 1e marinade alle ingrediënten toe, meng goed en zet 30 minuten opzij.
  • Om de 2e marinade te bereiden, voegt u alle bovengenoemde ingrediënten toe in een kom.
  • Klop alles door elkaar en voeg dan de gemarineerde stukjes kip toe zonder het water dat uit de kip is gelopen.
  • Meng alles goed zodat de stukjes kip tikka goed bedekt zijn met de marinade.
  • Zet opzij om 3-4 uur in de koelkast te marineren.
  • Haal de gemarineerde kip na 3 uur uit de koelkast en laat hem nog 1 uur op kamertemperatuur komen alvorens te spiesen en in de oven te plaatsen.

Bereiding:

  • Prik de gemarineerde kip tikka's per 4 aan een metalen spies.
  • Leg de spiesjes op een met folie beklede bakplaat
  • Verwarm de oven voor op 250 graden C.
  • Schuif de bakplaat in de bovenste gleuf van de oven.
  • Rooster 10 minuten op 250 graden C.
  • Draai na 10 minuten de kip tikka's om.
  • Braad nog 10 minuten op 250 graden C aan de andere kant.
  • Verwijder en bedruip met gesmolten boter.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden C.
  • Rooster 7-8 minuten op 200 graden C.
  • Draai de kip om en bedruip verder met gesmolten boter.
  • Tot slot nog 6-7 minuten braden op 200 graden.
  • Verwijder de bak zodra de randen van de kip licht verkoold zijn.

Reacties

Populaire posts