KIP TIKKA KEBAB
500 gram kip(dij)filet in stukjes van 5 cm gesneden
1e marinade:
- Zout - 1 tl
- Citroensap - 2 tl
- Gemberpasta
- knoflookpasta 1 el
2e marinade:
- Dikke yoghurt - 5 el
- Kurkumapoeder 1/2 tl
- Kashmiri Chilipoeder 5 tl
- Komijnpoeder 1/2 tl
- Garam Masala-poeder 1/2 tl
- Foeliepoeder (Javitri-poeder) 1/2 tl
- Kasuri Methi (Fenegriekbladeren), droog geroosterd en in poedervorm 1/2 tl
- Zout - een snufje (1/2 tl)
- Rode voedselkleur - een snuifje
- Tafelolie - 2,5 eetl
Andere ingrediënten:
Geklaarde boter 2-3 el
Voorbereiding:
- Om de hangende wrongel te bereiden, zeef het water uit de wrongel of yoghurt met behulp van een zeef of doek om een dikke wrongel te krijgen zonder water.
- Dit kan 1,5 tot 2 uur duren, dus plan dienovereenkomstig.
- Je kunt stukjes kip gebruiken of kipfilets zonder bot in stukjes snijden.
- Was en dep de kipfilets zonder bot droog.
- Snijd in tikka-vormen van 5 cm.
- Voeg voor de 1e marinade alle ingrediënten toe, meng goed en zet 30 minuten opzij.
- Om de 2e marinade te bereiden, voegt u alle bovengenoemde ingrediënten toe in een kom.
- Klop alles door elkaar en voeg dan de gemarineerde stukjes kip toe zonder het water dat uit de kip is gelopen.
- Meng alles goed zodat de stukjes kip tikka goed bedekt zijn met de marinade.
- Zet opzij om 3-4 uur in de koelkast te marineren.
- Haal de gemarineerde kip na 3 uur uit de koelkast en laat hem nog 1 uur op kamertemperatuur komen alvorens te spiesen en in de oven te plaatsen.
Bereiding:
- Prik de gemarineerde kip tikka's per 4 aan een metalen spies.
- Leg de spiesjes op een met folie beklede bakplaat
- Verwarm de oven voor op 250 graden C.
- Schuif de bakplaat in de bovenste gleuf van de oven.
- Rooster 10 minuten op 250 graden C.
- Draai na 10 minuten de kip tikka's om.
- Braad nog 10 minuten op 250 graden C aan de andere kant.
- Verwijder en bedruip met gesmolten boter.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden C.
- Rooster 7-8 minuten op 200 graden C.
- Draai de kip om en bedruip verder met gesmolten boter.
- Tot slot nog 6-7 minuten braden op 200 graden.
- Verwijder de bak zodra de randen van de kip licht verkoold zijn.
Reacties
Een reactie posten