Knolselderijsoep met flatbread
Knolselderijsoep met hazelnoten
Voor 4 personen
Bereiding: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- neutrale olie
- 1 knolselderij
- 1 liter groentebouillon
- 60 gr. blanke hazelnoten
- 1 eetlepel hazelnootpasta (niet de chocoladevariant, maar pure gemalen hazelnotenpasta)
- zout en peper
- ½ bos peterselie
- 125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn.
- Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
- Blus af met de bouillon en kook 15-20 minuten, tot de knol gaar is.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak grof.
- Pureer de soep en roer 1 eetlepel hazelnootpasta door de soep.
- Deze notenpasta kun je overigens kant-en-klaar kopen maar eventueel ook zelf maken door simpelweg noten te pureren.
- Breng de soep vervolgens op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie fijn.
- Schep de soep in kommen of diepe borden, schep er een lepel crème fraîche in en bestrooi met hazelnoten en peterselie.
Flatbread gevuld met boerenkoolpesto
Ingrediënten:
Deeg
- 250 gr. volkorenmeel + extra voor uitrollen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 50-80 ml water
Pesto
- 50 gr. boerenkool
- 3 bosuien
- 1 teen knoflook
- 1 (biologische) citroen
- 75 gr. Parmezaanse kaas of oude kaas
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Meng in een kom het meel met de yoghurt, olijfolie, zout en bakpoeder.
- Voeg 50-80 milliliter water toe zodat je een mooi samenhangend deeg krijgt.
- Kneed 5 minuten en vorm een bol en laat het afgedekt op kamertemperatuur 20 minuten rusten.
- Haal de harde nerven uit de boerenkool (als je hele bladeren gebruikt in plaats van voorgesneden) en plaats het vervolgens in de kom van de keukenmachine.
- Snijd de bosuien grof en voeg toe aan de kom van de keukenmachine.
- Pel en rasp ook de knoflook, kaas en citroenschil boven de kom en voeg een scheut olijfolie toe.
- Maal tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak bollen van het deeg en rol met een deegroller dun uit.
- Beleg een deeghelft met de boerenkoolpesto, klap dubbel en rol er met de deegroller nogmaals overheen.
- Verhit een koekenpan en bak de flatbreads circa 2 minuten per kant.
Bron:RTL
Reacties
Een reactie posten