Knolselderijsoep met flatbread

 Knolselderijsoep met hazelnoten
Voor 4 personen
Bereiding: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • neutrale olie
  • 1 knolselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • 60 gr. blanke hazelnoten
  • 1 eetlepel hazelnootpasta (niet de chocoladevariant, maar pure gemalen hazelnotenpasta)
  • zout en peper
  • ½ bos peterselie
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
  • Blus af met de bouillon en kook 15-20 minuten, tot de knol gaar is.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak grof.
  • Pureer de soep en roer 1 eetlepel hazelnootpasta door de soep.
  • Deze notenpasta kun je overigens kant-en-klaar kopen maar eventueel ook zelf maken door simpelweg noten te pureren.
  • Breng de soep vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden, schep er een lepel crème fraîche in en bestrooi met hazelnoten en peterselie.








Flatbread gevuld met boerenkoolpesto













Ingrediënten:
Deeg

  • 250 gr. volkorenmeel + extra voor uitrollen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel zout  
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 50-80 ml water

Pesto

  • 50 gr. boerenkool
  • 3 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 1 (biologische) citroen
  • 75 gr. Parmezaanse kaas of oude kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Meng in een kom het meel met de yoghurt, olijfolie, zout en bakpoeder.
  • Voeg 50-80 milliliter water toe zodat je een mooi samenhangend deeg krijgt.
  • Kneed 5 minuten en vorm een bol en laat het afgedekt op kamertemperatuur 20 minuten rusten.

  • Haal de harde nerven uit de boerenkool (als je hele bladeren gebruikt in plaats van voorgesneden) en plaats het vervolgens in de kom van de keukenmachine.
  • Snijd de bosuien grof en voeg toe aan de kom van de keukenmachine.
  • Pel en rasp ook de knoflook, kaas en citroenschil boven de kom en voeg een scheut olijfolie toe.
  • Maal tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.


  • Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak bollen van het deeg en rol met een deegroller dun uit.
  • Beleg een deeghelft met de boerenkoolpesto, klap dubbel en rol er met de deegroller nogmaals overheen. 
  • Verhit een koekenpan en bak de flatbreads circa 2 minuten per kant.

Bron:RTL







Reacties

Populaire posts