Havermoutbroodjes

4 stuks

  • 100 gram havermout Aldi (of havervlokken of speltvlokken)
  • 100 gram yoghurt Griekse stijl Aldi (of normale yoghurt of kwark)
  • 2 eieren
  • Theelepeltje baking soda, niet perse nodig
  • 2 mespuntjes kurkuma (worden de broodjes mooi goudbruin) niet perse nodig
  • snufje peper en zout
  • optioneel: sesamzaad, Za’atar

Hoe maak je het klaar:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
  3. Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak. Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Zet 20 – 22 minuten in de oven en check of ze gaar zijn.
Probeer ook eens deze zoete variant met palmsuiker en kaneel!

Voeg dan voor 4 broodjes 
  • 4 theelepels palmsuiker
  • 1,5 theelepel kaneel toe
Probeer ook eens deze hartige variant met ui, olijven en zontomaatjes!

Voeg dan voor 4 broodjes 


  • 1 fijngesneden sjalotje
  • klein handje fijngesneden olijven
  • klein beetje fijngesneden zontomaatjes
  • peper en zout naar smaak toevoegen









Reacties

Populaire posts