Italiaanse stamppot met worstjes
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten
- 1.2 kg bloemige aardappelen
- 4 takjes rozemarijn
- 4 saucijsjes
- 400 g broccoli (in kleine roosjes)
- 50 g boter
- 50 g zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
- 100 g pancetta (in plakjes, je kunt ook ontbijtspek gebruiken)
- olijfolie
- zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur
Bereiding
Schil de aardappels.
Doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook.
Snijd of knip de takjes rozemarijn in stukjes en prik wat rozemarijn in de worstjes.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de worstjes in een paar minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de worstjes op laag vuur nog ca. 10 minuten.
Verhit tussendoor 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta (of ontbijtspek) in 2 minuten knapperig.
Houd apart.
Voeg na ca. 15 minuten de broccoliroosjes toe aan de aardappels.
Giet alles af als de aardappels gaar zijn maar bewaar wat van het kookwater.
Voeg de boter toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt.
Maak het smeuïger met wat van het kookwater.
Meng de tomaatjes door de stamppot.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de worstjes.
Verkruimel de pancetta en strooi erover.
Reacties
Een reactie posten