Home made ketchup

Ingrediƫnten voor 2 potten
500 gram tomaten
1 rode paprika
1/2 ui of rode ui fijngehakt
1/2 teen knoflook
50 ml rode wijnazijn
20 gram honing
1/2 eetlepel basilicumblaadjes
1/2 tl geraspte gember
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl nootmuskaat
1 mespuntje cayennepeper
1/4 tl korianderzaad
1 kruidnagel
Snuf zout en Peper
Zo maak je het
Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken.
Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit gedurende een uur op een zacht vuur pruttelen.
Roer het af en toe door elkaar en voeg zo nodig een beetje water toe.
Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en het suiker toe.
Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes sudderen, totdat hij voldoende dik is.
Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten.
De ketchup blijft een jaar goed in de koelkast.

Reacties

Populaire posts