Saoto soep 2 x

( 1 )
Voor 2 personen

  • 2 kippenpoten of een halve kip
  • Zakje boemboe soto
  • 2 serehstengels (citroengras)
  • Gekookte rijst
  • Paar stengels selderij
  • Handje bosui
  • Blokje laos fijn gesneden
  • Blokje gember fijn gesneden
  • Tauge
  • 2 hardgekookte eieren
  • Gefruite uitjes kant en klaar uit de winkel






Het zakje boemboe aan fruiten en dan twee liter water toevoegen, dan gezamenlijk laten trekken van de sereh en rauwe kip en na een half uurtje de kip er uit halen en het filet van de kip plukken. Dan kan de rest weer terug in de pan om verder te trekken.



( 2 )
Ingredienten:
3 kippenpoten of kipfilet
2 kipboullionblokjes
Deze in een pan doen en 2 uurtjes doorkoken.


  • 1 prei
  • kwart spitskool
  • 2 stengels citroengras
  • 4 citroenblad
  • 150 gram mie
  • Tauge
  • Gekookt ei
  • Bosuitje
  • Kroepoek
  • Gebakken uitjes


Hier een saus van maken:

  • 2 theelepels ketoembar (koriander)
  • 1 theelepel djintan (komijn)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1.5 theelepel laos





1 prei in ringetjes snijden, en een kwart spitskool in kleine reepjes snijden.
In een soeppan de pasta in een klein beetje olie bakken een paar minuutjes.
Dan de bouillon met de kip erbij gooien.
Hierbij 2 stengels citroengras en 4 salam blaadjes
Dit nog even een half uurtje laten trekken.
Dan kip eruit halen en plukken, citroengras en blaadjes er ook uit.
De prei en kool toevoegen, samen met 125 gram mie,
5 minuutjes zachtjes doorkoken, dan geplukte kip toevoegen.
Serveren met een gekookt ei, bosuitje in ringetjes, een goeie hand tauge wat kroepoek en gebakken uitjes 😊

Reacties

Populaire posts