Thaise groene currysoep met garnalen
Ingrediënten
1 pakje Conimex groene currypasta
125 gram wokgarnalen
Groente:
- 1 halve rode peper
- 125 gram champignons,
- 1 bosui
- 1 bosje koriander,
- 50 g taugé
- 200 gram peultjes, in dunne plakjes
- 300 gram groene aspergetips,
- 1 halve limoen of citroen
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 blikje Valle Del Sole kokosmelk
- 90 gram Go-Tan Egg Noodles
- Zonnebloemolie
Bereiden
- Snij het pepertje fijn en de champignons in plakjes.
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en laat deze goed heet worden en bak de garnalen ca. 2 minuten op hoog vuur en schep ze uit de pan.
- Voeg zonnebloemolie toe en bak de champignons, groene aspergetips en peultjes ca. 2 minuten.
- Voeg de groene currypasta toe en schep het geheel goed om.
- Voeg dan 400 ml water, het kippenbouillonblokje en de kokosmelk toe.
- Laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg de noedels toe en laat in ca. 4 minuten gaar worden.
- Voeg de garnalen weer toe en warm nog even door.
- Verdeel de vulling uit de soep met een pastatang in kommen of borden en verdeel er fijngesneden bosui, taugé en koriander op.
- Schep de hete soep erbij en serveer met een partje limoen of citroen
Reacties
Een reactie posten