Thaise groene currysoep met garnalen



Ingrediënten

1 pakje Conimex groene currypasta

125 gram wokgarnalen

Groente:
  • 1 halve rode peper
  • 125 gram champignons,
  • 1 bosui
  • 1 bosje koriander,
  • 50 g taugé
  • 200 gram peultjes, in dunne plakjes
  • 300 gram groene aspergetips,
  • 1 halve limoen of citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blikje Valle Del Sole kokosmelk
  • 90 gram Go-Tan Egg Noodles
  • Zonnebloemolie

Bereiden
  • Snij het pepertje fijn en de champignons in plakjes.
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en laat deze goed heet worden en bak de garnalen ca. 2 minuten op hoog vuur en schep ze uit de pan.
  • Voeg zonnebloemolie toe en bak de champignons, groene aspergetips en peultjes ca. 2 minuten.
  • Voeg de groene currypasta toe en schep het geheel goed om.
  • Voeg dan 400 ml water, het kippenbouillonblokje en de kokosmelk toe.
  • Laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de noedels toe en laat in ca. 4 minuten gaar worden.
  • Voeg de garnalen weer toe en warm nog even door.
  • Verdeel de vulling uit de soep met een pastatang in kommen of borden en verdeel er fijngesneden bosui, taugé en koriander op.
  • Schep de hete soep erbij en serveer met een partje limoen of citroen

Reacties

Populaire posts