Tzatziki Grieks
Ingrediƫnten:
Recept voor Tzatziki:
De Griekse yoghurt lijkt dik genoeg maar deze toch eigenlijk nog verder uit laten lekken tot je een dikke romige yoghurt over houd. (hoeft niet perse maar op aanraden van een Griek)
De komkommer wassen gedeeltelijk schillen, (de zaadlijsten er uit halen met een lepel) en raspen.
Beetje zeezout toevoegen, (onttrekt vocht) en echt goed uit laten lekken en het vocht er uit drukken in een vergiet, en het vocht opdrinken of weggooien.
De knoflook raspen, (ik nam ook nog drie theelepels knoflook uit een potje) en deze samen met yoghurt, komkommer, flink zwarte peper in een kom doen.
Dille toevoegen.
Doorroeren de olijfolie erbij en citroen toevoegen onder voortdurend roeren.
Wel even proeven hoe het smaakt.
Wees voorzichtig met zout.
Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.
- 1/2 tot 3/4 komkommer fijn geraspt
- 1 eetlepel citroen/ limoensap of witte azijn, wat je lekkerder vindt
- 4 teentjes verse knoflook naar smaak raspen of persen ( geen knoflookpoeder)
- 1/2 liter Griekse yoghurt 10%
- Halve tot hele eetlepel goede olijfolie
- Snufje zeezout wees hier voorzichtig mee
- Zwarte peper niet te zuinig
- Eetlepel gedroogde dille, vers is lekkerder
- Theelepel gedroogde munt als je er van houd, met munt is de Turkse versie
Recept voor Tzatziki:
De Griekse yoghurt lijkt dik genoeg maar deze toch eigenlijk nog verder uit laten lekken tot je een dikke romige yoghurt over houd. (hoeft niet perse maar op aanraden van een Griek)
De komkommer wassen gedeeltelijk schillen, (de zaadlijsten er uit halen met een lepel) en raspen.
Beetje zeezout toevoegen, (onttrekt vocht) en echt goed uit laten lekken en het vocht er uit drukken in een vergiet, en het vocht opdrinken of weggooien.
De knoflook raspen, (ik nam ook nog drie theelepels knoflook uit een potje) en deze samen met yoghurt, komkommer, flink zwarte peper in een kom doen.
Dille toevoegen.
Doorroeren de olijfolie erbij en citroen toevoegen onder voortdurend roeren.
Wel even proeven hoe het smaakt.
Wees voorzichtig met zout.
Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.
Reacties
Een reactie posten