Nasi van de Chinees
Pak rijst
1 bouillonblokje kip
6 eieren
Plak schouderham
1 prei gesneden, groene en witte deel even apart houden
Bosui
2 knoflooktenen
1 bouillonblokje kip
6 eieren
Plak schouderham
1 prei gesneden, groene en witte deel even apart houden
Bosui
2 knoflooktenen
Vissaus
Duim gemberwortel geraspt
Kook de rijst met 1 bouillonblokje( dag van te voren) moet geheel afgekoeld zijn.
Roerbak 6 eieren zodat het roerei wordt en even apart houden
Weer olie in de pan en hierbij de gesneden bosui, groene deel prei en gesneden ham toe.
Kook de rijst met 1 bouillonblokje( dag van te voren) moet geheel afgekoeld zijn.
Roerbak 6 eieren zodat het roerei wordt en even apart houden
Weer olie in de pan en hierbij de gesneden bosui, groene deel prei en gesneden ham toe.
De geraspte gember en knoflook toevoegen
Goed door bakken paar minuten, niet de knoflook bruin laten worden!
Doe een scheut vissaus is zout naar smaak en witte deel prei erbij, goed doorroeren.
Gooi hierna de afgekoelde rijst erbij en warm dit nog 5 min op.
Meng het roerei erdoor.
Om het goed heet te krijgen klein beetje heet water er bij tijdens het opbakken.
En klaar is Kees.
Goed door bakken paar minuten, niet de knoflook bruin laten worden!
Doe een scheut vissaus is zout naar smaak en witte deel prei erbij, goed doorroeren.
Gooi hierna de afgekoelde rijst erbij en warm dit nog 5 min op.
Meng het roerei erdoor.
Om het goed heet te krijgen klein beetje heet water er bij tijdens het opbakken.
En klaar is Kees.
Reacties
Een reactie posten