Bamisoep en eiersalade
Ingrediënten bamisoep:
4 personen
- 400 g kippendijen
- 100 g taugé
- 1 stengel citroengras
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 100 g knoflookscheuten
- 1 paksoi
- 1 gele paprika
- 2 el ketjap manis
- 1 bosje bosui
- 100 g Cherry tomaatjes
- 20 g gember
- 1 kippenbouillonblokje
- 125 g eiermie
- kokosolie
- 1 l water
Ingrediënten eiersalade met brood:
4 personen
- 10 eieren
- 1 el geraspte kaas
- 5 blaadjes basilicum
- 6 zongedroogde tomaatjes
- zout en peper
- 3 el mayonaise
- 1 oerbrood ongesneden
Aan de slag
- Kook de eiermie volgens de verpakking, giet het af en spoel de eiermie koud af. Kook de eieren totdat ze hard zijn van binnen.
- Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm. Hak de knoflook en gember fijn, snipper het uitje en fruit dit in wat kokosolie aan.
- Bak de gesneden kippendijen 2 minuten, bak het citroengras mee en blus dit vervolgens af met 2 eetlepels ketjap manis.
- Voeg het water en het bouillonblokje er aan toe en laat dit 10 minuten koken.
- Was intussen de taugé, paksoi, Cherry tomaatjes, paprika en het bosuitje. Halveer de tomaatjes, snij de paprika, bosui en de paksoi in reepjes.
- Als de soep gekookt heeft verdeel je de eiermie over 4 soepkommen. Schenk de soep er op en voeg wat paprika, bosui, Cherry tomaatjes, paksoi, taugé en wat knoflookscheuten er aan toe.
- Snij de gekookte, hard gekookte eieren horizontaal en verticaal door de eiersnijder in een kom. Voeg de mayonaise toe.
- Snij de tomaatjes en de basilicum zo fijn mogelijk. Vervolgens roer je alles, inclusief de geraspte kaas, door elkaar en breng je het op smaak met peper en zout
Reacties
Een reactie posten