Zelfgemaakte mayonaise
Benodigdheden voor 4 personen:
Bereiding::
- 1 ei (gebruik verse eieren op kamertemperatuur)
- 1 theelepel mosterd
- snufje zout
- 2 tl azijn, (bij voorkeur witte wijnazijn)
- 2 el water
- 250 ml arachideolie of zonnebloemolie
- 25 ml extra vierge olijfolie
- Eventueel enkele druppels honing
Bereiding::
- Splits het ei.
- Gebruik alleen de dooier.
- Meng in een kom de dooier met de mosterd, het zout, de azijn en het water.
- Schenk de arachideolie er langzaam bij en roer.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en roer opnieuw.
- Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige mayonaise hebt.
- Tip: voeg voor extra smaak een scheutje citroensap toe.
- De mayonaise blijft in de koelkast 2 dagen goed.
Reacties
Een reactie posten