Zelfgemaakte mayonaise

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 ei (gebruik verse eieren op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje zout
  • 2 tl azijn, (bij voorkeur witte wijnazijn)
  • 2 el water
  • 250 ml arachideolie of zonnebloemolie
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • Eventueel enkele druppels honing




Bereiding::

  1. Splits het ei.
  2. Gebruik alleen de dooier.
  3. Meng in een kom de dooier met de mosterd, het zout, de azijn en het water.
  4. Schenk de arachideolie er langzaam bij en roer.
  5. Voeg vervolgens de olijfolie toe en roer opnieuw.
  6. Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige mayonaise hebt.
  7. Tip: voeg voor extra smaak een scheutje citroensap toe.
  8. De mayonaise blijft in de koelkast 2 dagen goed.

Reacties

Populaire posts