Kaas en uien brood
Ingrediƫnten:
200 gr bloem of zelfrijzend bakmeel
200 gr oude of pittige kaas
750 gr uien
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
6 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Ik heb er een van 25 x 30 cm gebruikt.
Snijd de uien in halve ringen.
Bak deze ongeveer in 15 minuten op laag vuur totdat ze mooi glazig en lichtbruin van kleur zijn.
Het is wel belangrijk dat je hier even rustig de tijd voor neemt.
Half rauwe uien zijn echt niet lekker!
Voeg de oregano en rozemarijn toe en bak deze 2 minuten mee.
Zet het vuur uit.
Meng het zelfrijzend bakmeel, kaas en eieren met elkaar.
Dit kan je gewoon in een kom met een spatel doen.
Voeg 3/4 van de uienmengsel bij het deeg, mix goed met elkaar en stort in de ovenschaal.
Verdeel het deeg goed en leg tot slot het overgebleven uienmengsel in een strook in het midden van de schaal.
Druk dit een beetje aan, zodat het aan het deeg blijft kleven.
Bak het mediterraans kaas-uienbrood in 50 minuten af op 180 graden.
Als het de donker wordt even afdekken met zilverfolie.
Haal het brood uit de vorm, laat 5 minuten afkoelen voordat je het in plakjes snijdt.
Reacties
Een reactie posten