Runderstoof met knolselderij en peterselie puree
Ingrediƫnten runderstoof:
- 50 gram boter
- 500 gram riblappen, in blokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 2 blaadjes laurier
- 2-3 takjes tijm
- 1 blikje tomatenpuree
- scheut rode wijn
- 1,5 liter runderbouillon (3 blokjes en water)
- 2 plakken ontbijtkoek
- 100 gram zilveruitjes
- 150 gram spekblokjes
Knolselderijpuree:
- ½ knolselderij, geschild en in stukken
- 4 kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
- 2-3 el room
- 3 el gehakte peterselie
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
Smelt de boter in een zware pan.
Bak de spekblokjes tot ze licht knapperig zijn
Bak het vlees rondom bruin.
Fruit de ui met de knoflook en het vlees al roerend.
Voeg de laurier en de tijm toe, en vervolgens de tomatenpuree.
Bak al roerend 6-7 min.
Blus af met het glas wijn en roer vervolgens de bouillon erdoor.
Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan maar niet helemaal dicht.
Laat nu 1,5 uur zacht sudderen.
Roer af en toe en voeg water toe als dat nodig is.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en roer door tot het glad is.
Voeg de zilveruitjes toe.
Laat een klein half uur mee stoven.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Knolselderij-peterseliepuree
Kook de knolselderij samen met de aardappels in een grote pan gezouten water tot het gaar is.
Giet af en stamp ze fijn.
Roer de room erdoor en de peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Een reactie posten