Fried chicken

Ingrediënten:

Karnemelk
Kipdijfilet in handzame stukjes gesneden
6 theelepels Zout
6 theelepels knoflookpoeder
2 theelepel basilicum
2 theelepel gember
2 theelepel tijm
2 theelepel mosterdpoeder
2 theelepel selderijzout
2 theelepel dragon
2 theelepel Marjolein
2 theelepel Salie
2 theelepel zwarte peper
2 theelepel witte peper
4 theelepels paprikapoeder
2 theelepel dragon
2 theelepel uienpoeder
1 theelepel oregano
2 theelepel Chilipoeder
1 ½ Kopjes witte bloem (375 gram)
1 kopje Maismeel
1 kopje melk
2 eieren
1 liter arachideolie



Karnemelk maakt het vlees nog malser.
Laat de kip daarom een uurtje tot 24 uur in karnemelk liggen, in de koelkast.
Nooit langer dan 24 uur dan kan het te zacht worden en uit elkaar vallen.

Doe alle kruiden bij elkaar en voeg de bloem en maismeel toe ,en alles goed door elkaar mengen.
Doe de melk en de eieren in een andere schaal en klop de eieren los met een vork.

Bereidingswijze
Haal de kipdijfilet uit de karnemelk en laat een beetje uitlekken.
Haal daarna door het bloemkruidenmengsel zodat het geheel bedekt is.
Haal vervolgens door het ei-melkmengsel en weer door het bloem-kruidenmengsel en leg de kip op een schoon bord.
Bak de stukjes in een friteuse met de arachideolie op 160 graden mooi goudbruin en krokant.

Frituren:
157 graden zou perfect zijn

Reacties

Populaire posts