Loempia gevuld met spinazie en feta Borek

Ingrediënten:

  • 5 plakken (vierkant) filodeeg
  • 200 tot 300 gram verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 150 gram feta fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 100 gram pijnboompitten
  • peper
  • zout



Voor het insmeren:

  • 1 ei
  • Scheutje volle yoghurt 
  • Scheutje (olijf) olie


Bereidingswijze:



  • Ontdooi de loempiavellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • De pijnboompitten even een beetje aanbakken
  • De ui, knoflook en de oregano licht aanbakken in de pan met beetje olie.
  • Doe alles door de gesneden spinazie in een schaal en dan kruiden naar smaak.
  • De feta er door.
  • Weinig zout aangezien de kaas al zout van zichzelf is.
  • De vellen smeer ik in met het ei/ yoghurt olie mengsel.
  • Ongeveer 2 eetlepels voor de vulling van 1 hapje.
  • Rollen van punt naar punt dus niet in de lengte.
  • Bak de loempia’s in de friteuse goudbruin op 180º (ongeveer 2-3 minuten) of
  • De loempia’s op een bakplaat besmeer ze met oliemengsel.
  • Bak ze op +/-  200 graden voor 20/ 25 minuten.
  • Serveer warm eventueel samen met tzatziki of knoflooksaus


Reacties

Populaire posts