Loempia gevuld met spinazie en feta Borek
Ingrediënten:
Voor het insmeren:
Bereidingswijze:
- 5 plakken (vierkant) filodeeg
- 200 tot 300 gram verse spinazie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 150 gram feta fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 100 gram pijnboompitten
- peper
- zout
Voor het insmeren:
- 1 ei
- Scheutje volle yoghurt
- Scheutje (olijf) olie
Bereidingswijze:
- Ontdooi de loempiavellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- De pijnboompitten even een beetje aanbakken
- De ui, knoflook en de oregano licht aanbakken in de pan met beetje olie.
- Doe alles door de gesneden spinazie in een schaal en dan kruiden naar smaak.
- De feta er door.
- Weinig zout aangezien de kaas al zout van zichzelf is.
- De vellen smeer ik in met het ei/ yoghurt olie mengsel.
- Ongeveer 2 eetlepels voor de vulling van 1 hapje.
- Rollen van punt naar punt dus niet in de lengte.
- Bak de loempia’s in de friteuse goudbruin op 180º (ongeveer 2-3 minuten) of
- De loempia’s op een bakplaat besmeer ze met oliemengsel.
- Bak ze op +/- 200 graden voor 20/ 25 minuten.
- Serveer warm eventueel samen met tzatziki of knoflooksaus
Reacties
Een reactie posten