Orecchiette met bimi & ansjovis
Voor 4-5 personen:
- 400 g orecchiette
- 200 g bimi (babybroccoli--), gehalveerd
- 150 g doperwten, diepvries
- 4 el olijfolie
- 8 ansjovisfilets uit blik
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 chili pepertje, fijngesneden
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- versgemalen zwarte peper
- Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water.
- Kook de laatste minuut de bimi en doperwten mee.
- Giet af en bewaar een beetje kookvocht in de pan.
- Verhit olijfolie in een ruime koekenpan, voeg de ansjovis, knoflook en chilipeper toe en fruit enkele minuten zachtjes.
- Voeg een scheutje water toe en bak tot de ansjovis volledig is opgelost.
- Voeg de pasta met groenten toe en verhit het geheel al roerend nog kort tot alles goed gemengd is. Bestrooi de pasta op de borden met geraspte kaas en wat peper.
Bron: Libelle
Reacties
Een reactie posten