Saté lilit Indonsie
Ingrediënten:
- Sereh stengels of dikke satéstokjes
- 600 gram kipfilet
- 1 ei
- 2 tl trassi
- 2 sjalotjes
- 2 rode pepers
- 125 gr geraspte kokos
- 1 tl kurkuma
- 1 el sambal manis
- 150 gr kokosmelk
- Zout
Bereidingswijze:
Doe de kipfilet in de keukenmachine samen met de sjalotten, ei, rode pepers, geraspte kokos, kurkuma, sambal, kokosmelk, trassi en zout.
Hak het geheel fijn tot een kippengehakt.
Vorm een ruime eetlepel van het gehakt rondom de sereh en grill de saté gaar.
Serveer de saté samen met zelfgemaakte satésaus.
Kijk hieronder voor het recept!
Ingrediënten voor de saus:
- 3 sjalotjes
- 3 cm verse gember
- 3 el olie
- 1 teen knoflook
- 175 gr pindakaas (met stukjes noot)
- 1 blik kokosmelk
- 2 tl djinten ( komijnzaad )
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal
Bereidingswijze voor de saus:
Snipper de sjalotten, snijd de gember fijn en bak aan in de olie.
Voeg na 2 minuten de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer door.
Als de saus dikker wordt, voeg dan de djinten, ketjap en sambal toe.
Garneer met wat fijngehakte pinda’s.
Reacties
Een reactie posten