Gremolata
Ingrediënten:
- 10 takjes verse peterselie
- Geraspte citroenschil
- Verse peper
- Zeezout
- Olijfolie
- Citroensap
Voorbereiding:
- Snij de takjes verse peterselie in kleine stukjes.
- Schaaf de schil van de citroen.
- Pel het teentje knoflook .
- Kneus de knoflook door deze met een mes plat te drukken.
- Vervolgens snij je de gekneusde knoflook in stukken.
Bereiding
Doe de gesneden peterselie, de geschaafde citroen en de gekneusde stukjes knoflook samen in een bakje of kommetje en meng beide ingrediënten.
Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel samen met wat olijfolie.
Indien je de Gremolata iets vloeibaarder wil hebben, dan zorg jij ervoor dat de ingrediënten nog fijner worden voorbereid en voeg je naast olijfolie wat citroensap toe.
Deze bereiding wordt getoond op de afbeelding.
Reacties
Een reactie posten