Kippenvleugeltjes met pittige gremolata

Ingrediƫnten:

  • 12 kippenvleugels
  • 15 g platte peterselie 
  • 2 gepelde knoflooktenen
  • half Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd
  • geel van 1 citroen (zest)
  • ½ dl olijfolie
  • zout en peper uit de molen


  • Hak de peterselie, de knoflook en het pepertje fijn en voeg de citroen toe. 
  • Kruid de kippenvleugels met zout en peper en haal ze door het gremolata mengsel. 
  • Laat de kip minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan. 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Verdeel de vleugels over de bakplaat en zet die middenin de oven. 
  • Reken 15-25 minuten voor goudbruine en gare kippenvleugels.

lekker met:
gegrilde groenten en een eenvoudige spaghetti.

Reacties

Populaire posts