Kippenvleugeltjes met pittige gremolata
Ingrediƫnten:
- 12 kippenvleugels
- 15 g platte peterselie
- 2 gepelde knoflooktenen
- half Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd
- geel van 1 citroen (zest)
- ½ dl olijfolie
- zout en peper uit de molen
- Hak de peterselie, de knoflook en het pepertje fijn en voeg de citroen toe.
- Kruid de kippenvleugels met zout en peper en haal ze door het gremolata mengsel.
- Laat de kip minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de vleugels over de bakplaat en zet die middenin de oven.
- Reken 15-25 minuten voor goudbruine en gare kippenvleugels.
lekker met:
gegrilde groenten en een eenvoudige spaghetti.
Reacties
Een reactie posten