Mosselen op Spaanse wijze
Ingrediƫnten voor 4 personen:
De Pasata:
Pak een grote pan en doe er een scheut olijfolie in.
Fruit de ui aan tot deze wat glazig ziet en voeg de knoflook toe en even meebakken niet bruin laten worden.
Voeg de tomatenpuree toe en dan de tomaten en paprika en even laten garen.
Dan de rest van de groente toevoegen.
Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en goed roeren
Mocht het te dik zijn dan een scheutje heet water toevoegen
Doe er de citroen en wijn of port bij en laat zachtjes aan de kook komen.
Proeven het moet wel een beetje pittig zijn, desnoods wat cayennepeper of chilipoeder toevoegen!
Maak het niet te dun want er zal nog vocht uit de mosselen bij komen!
Spoel de mosselen met koud water schoon.
De mosselen die hierna open blijven gooi je weg.
De goede mosselen doe je in de pan met de pasata en kook je voor ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
Na 5 minuten de mosselen goed omschudden kook dit nog een paar minuutjes tot ze allemaal openstaan.
Als ze goed gekookt zijn de nog dichte mosselen weggooien.
Schep de mosselen op een diep bord en gooi er een schep kookvocht met tomaat en groente overheen
Lekker met stokbrood om in de saus te dopen.
Lekker met frisse komkommer:.
Snij de komkommer in dunne repen of maak er schijfjes van.
Maak de komkommer eventueel aan met wat bieslook en kruidenazijn.
- Scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 1 stengel prei, in ringen gesneden
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 punt of gewone rode paprika
- 2 trostomaten gesneden
- Blikje tomatenpuree
- 1 schijfje citroen of een beetje citroensap
- 100 ml witte, rode wijn of een scheutje Port
- 2 kilo mosselen
- 1 blikje tomaten van goede kwaliteit
- Chili pepertjes, fijngehakt
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- Verse peper en zout uit de molen
- 1 komkommer
- Vers knapperig brood voor erbij
De Pasata:
Pak een grote pan en doe er een scheut olijfolie in.
Fruit de ui aan tot deze wat glazig ziet en voeg de knoflook toe en even meebakken niet bruin laten worden.
Voeg de tomatenpuree toe en dan de tomaten en paprika en even laten garen.
Dan de rest van de groente toevoegen.
Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en goed roeren
Mocht het te dik zijn dan een scheutje heet water toevoegen
Doe er de citroen en wijn of port bij en laat zachtjes aan de kook komen.
Proeven het moet wel een beetje pittig zijn, desnoods wat cayennepeper of chilipoeder toevoegen!
Maak het niet te dun want er zal nog vocht uit de mosselen bij komen!
Spoel de mosselen met koud water schoon.
De mosselen die hierna open blijven gooi je weg.
De goede mosselen doe je in de pan met de pasata en kook je voor ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
Na 5 minuten de mosselen goed omschudden kook dit nog een paar minuutjes tot ze allemaal openstaan.
Als ze goed gekookt zijn de nog dichte mosselen weggooien.
Schep de mosselen op een diep bord en gooi er een schep kookvocht met tomaat en groente overheen
Lekker met stokbrood om in de saus te dopen.
Lekker met frisse komkommer:.
Snij de komkommer in dunne repen of maak er schijfjes van.
Maak de komkommer eventueel aan met wat bieslook en kruidenazijn.
Reacties
Een reactie posten