Spaanse uiensoep met rundvlees

Ingrediƫnten:

  • Scheut olijfolie
  • 500 gram runderriblap of gehakt
  • 100 gram chorizo
  • Scheut droge witte of rode wijn
  • 500 gram uien
  • 2 laurierbladen
  • Paar tenen knoflook
  • 3 paprika's mag alle kleuren
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes of een paar verse tomaten gesneden
  • 2 runder of groentebouillonblokjes
  • 2 el peterselie
  • 1 snufje peper
  • 1 liter groente of runderbouillon


Bereiding:

  • Snij de runderriblappen in stukken en kruid ze met zout peper en nootmuskaat.
  • Of bak het gehakt rul en dan de chorizo even meebakken
  • Doe een scheutje olijfolie met een klont roomboter in een pan en verwarm het.
  • Het mengsel moet iets bruin kleuren en braad het vlees aan (niet alles te gelijk) tot het bruin ziet.
  • Snij de uien, doe al het vlees in de pan als het klaar is en bak de uien mee tot ze glazig zien.
  • Doe de paprikapoeder erbij en de tomatenblokjes en roer goed door.
  • De paprika's in blokjes of repen snijden en even mee laten bakken.
  • Afblussen met de rode of witte wijn.
  • Aan de kook brengen om de alcohol te verdampen
  • Het water met de bouillonblokjes er bij.
  • En een uurtje of anderhalf laten sudderen op een lage stand.

Reacties

Populaire posts