Spaanse uiensoep met rundvlees
Ingrediƫnten:
Bereiding:
- Scheut olijfolie
- 500 gram runderriblap of gehakt
- 100 gram chorizo
- Scheut droge witte of rode wijn
- 500 gram uien
- 2 laurierbladen
- Paar tenen knoflook
- 3 paprika's mag alle kleuren
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 blikje tomatenblokjes of een paar verse tomaten gesneden
- 2 runder of groentebouillonblokjes
- 2 el peterselie
- 1 snufje peper
- 1 liter groente of runderbouillon
Bereiding:
- Snij de runderriblappen in stukken en kruid ze met zout peper en nootmuskaat.
- Of bak het gehakt rul en dan de chorizo even meebakken
- Doe een scheutje olijfolie met een klont roomboter in een pan en verwarm het.
- Het mengsel moet iets bruin kleuren en braad het vlees aan (niet alles te gelijk) tot het bruin ziet.
- Snij de uien, doe al het vlees in de pan als het klaar is en bak de uien mee tot ze glazig zien.
- Doe de paprikapoeder erbij en de tomatenblokjes en roer goed door.
- De paprika's in blokjes of repen snijden en even mee laten bakken.
- Afblussen met de rode of witte wijn.
- Aan de kook brengen om de alcohol te verdampen
- Het water met de bouillonblokjes er bij.
- En een uurtje of anderhalf laten sudderen op een lage stand.
Reacties
Een reactie posten